Info voor kinderen en jongeren

Waarschijnlijk ben je op zoek naar iemand wie je kan helpen met je probleem.

Problemen heeft iedereen wel eens, maar het kan zijn dat het zo veel met je doet, dat je je niet meer fijn/blij/gelukkig voelt. Dan is het tijd om er wat aan te gaan doen.

Het kan vanalles zijn waar je mee zit, alles mag en kan besproken worden. Problemen waar ik je zoal mee zou kunnen helpen zijn:

-Gedragsproblemen zoals pesten, gepest worden, liegen, stelen, agressief gedrag, concentratieproblemen.

-Angsten

-Omgaan met emoties, zoals boze buien of opkomen voor jezelf.

-Weerbaarheid (je sterker willen voelen)

-Rouwverwerking in de breedste vorm, dus ook bij ziekte, scheiding.

-Moeite hebben met hoe je bent/voelt; hoog sensitiviteit/gevoelig zijn (HSP), hoogbegaafd zijn, depressief voelen, stress hebben, identiteit.

-Lichamelijke klachten met een psychische oorzaak.

-Overige klachten, zoals problemen met slapen, eten, school, vrienden maken, problemen thuis etc.

Ik ga er van uit dat als we als team samen werken, we elke uitdaging aan kunnen er je er sterker uit komt. Mijn doel is om ieder kind blijer de hand te schudden bij het afscheid nemen. Blij zijn met wat er is bereikt!

Als kinder- en jeugdtherapeut kan ik je misschien helpen, we kijken samen wat nu eigenlijk het probleem is, waar we aan willen werken en hoe we dat gaan doen.

Eerst heb ik een gesprek met jou alleen en je ouders of samen. Een lijst met allerlei vragen hebben jullie dan al ingevuld en daar hebben het dan over. De keren die je dan bij mij komt, kom je in mijn praktijkruimte van Pluk Geluk.

Ik kijk naar wat bij jou past en wat goed bij jouw oplossing past, we gaan samen op zoek. We gaan spelen, kunnen knutselen, oefenen/voelen hoe het is als je probleem er niet meer zou zijn, kijken naar wat nodig is…, praten, mindfullness, het kan vanalles zijn. Alles wat je mij vertelt blijft tussen ons, alleen als ik me zorgen om je maak, zal ik in overleg met jou, hulp zoeken. Als kind heb je toestemming nodig van BEIDE ouders om in therapie te komen, zij tekenen een behandelovereenkomst. Heb je juist problemen thuis, kunnen we samen kijken of ik eerst samen met jou in gesprek ga of met jou en je ouders om toch te kunnen starten met de therapie.

Hoe vaak je komt (meestal tussen de 8-15 keer), ligt aan wanneer jij voelt, denkt, vindt dat het klaar is. Dan sluiten we af.

Reacties zijn gesloten.