Les in geluk

Van mijn missie naar de praktijk. Naar mijn idee kunnen we kinderen van nu stabieler, gelukkiger maken door ze kennis te maken met positieve psychologie. Zelf raakte ik geïnspireerd door mensen als Mirjam Spitholt, zij heeft op Saxion Hogeschool het vak Gelukskunde geïntroduceerd. Merijn Ruis heeft een mooi filmpje gemaakt over lessen in geluk.

Op school leren ze heel veel, rekenen, schrijven, lezen en alles in een hoog tempo. De wereld gaat snel. Op de meeste scholen bestaan lesplannen over pesten en hoe gaan we daar mee om? Over sociale vaardigheden. Hoe maak je vrienden? Enzovoorts. Hoe vaak hoor je om je heen dat veel studenten van nu vastlopen in hun studie, depressief raken, druk van keuzes moeten maken, druk door sociale media, het niet meer zien zitten… Als kinderen van nu leren om steviger, stabieler en gelukkiger te zijn, zal dit meer rust geven.

 

Lemniscaat tekenen op muziek

Waar ben je dankbaar voor?

Les in Geluk betekent dat ik allerlei opdrachten in een groep breng waarbij ze na deze les zich gelukkiger voelen. Van groep 5 t/m groep 8.

Thema’s die aan bod komen zijn:

-Dankbaarheid

-Positiviteit

-Fijne relaties met anderen

-Geven/vriendelijk zijn

-Meditatie

-Beweging, dans en muziek

-Zelfvertrouwen

 

Kinderen laten voelen dat ze goed zijn zoals ze zijn en dat ook ervaren. Je mag er zijn!

Voor bij de spiegel

 

 

 

Ik hou van mij

Heb je interesse? Werk je op een basisschool? Mis je iets in het onderwijs? Stuur me een berichtje en kijken we wanneer ik bij jou op school een ochtend Les in Geluk kan komen geven.

 

“Ik hoef mezelf zo nodig ook van mij niet te veranderen, ik hou van mij mezelf, gewoon zo als ik ben.” Harry Jekkers

Reacties zijn gesloten.